Súria
Zurück

Mamífer

Datenblatt

Einleitung

Ens trobem a la part exterior d’un dels meandres que forma el Cardener. La part interior l’ocupa l’horta de Salipota, 2,5 hectàrees de terres lleugeres i carregades de nutrients que el riu ha anat dipositant durant centenars d’anys. El Cardener encara que amb un cabal fluctuant porta aigua tot l’any, cosa que fa possible l’existència d'aquest bosc de ribera. A més de la disponibilitat d’aigua contínua, aquests boscos també disposen d’una gran quantitat de nutrients aportats pels sediments que va dipositant el riu a les anomenades planes al·luvials. Precisament per aquests dos factors, els boscos de ribera són tan productius.

Durant aquest tram del seu recorregut el riu està acompanyat per grans arbres com el pollancre de port vertical i fulles de forma romboidal, i el salze blanc de port obert, escorça verd-grisosa i fulles llargues de color clar. El salze blanc protegeix el terra de l'erosió i té unes branques molt flexibles, les quals tenen la funció de tombar-se en cas de crescuda.

La vegetació de ribera, situada als marges dels rius, és molt important per protegir la llera i les zones inundables en cas de crescudes. La vegetació estabilitza el curs del riu i alhora és hàbitat prioritari com a refugi de fauna, lloc de cria i d'aliment.

Bilder