Rutes a Súria
Zurück

Vinyes testimonials

Route POI
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

El gran apogeu de construcció de barraques a Catalunya està associat amb el període de màxima expansió de la vinya els segles XVIII i XIX. La vinya va tenir un moment expansiu el darrer terç del segle XIX. L'exportació de vi cap a altres regions d’Europa on la plaga de la fil·loxera n’havia fet desaparèixer la producció, va crear una gran demanda.

El 1879 la plaga va arribar al nostre país, primer a l’Empordà i uns deu anys després va travessar el Llobregat. Abans d’acabar el segle totes les vinyes s’havien arrencat, fins que amb la tècnica de l’empelt sobre peu americà es van replantar part dels ceps que hi havia hagut.

El segle XX el municipi de Súria com altres del Bages, es va industrialitzar, moltes famílies compatibilitzaven la feina a la fàbrica o a la mina amb els treballs agrícoles, progressivament els camps varen ser abandonats i substituïts per pinedes.

Als marges de les vinyes apareixen altres arbres fruiters: albarcoquer, noguera, cirerer, olivera i ametller, els trobem en aquesta vinya.

 

Bilder