Ruta Dimoni. Titans de Selènika. Navarcles.
Zurück

PUIG DE LA BALMA

Route POI
Architektur
Datenblatt

Einleitung

El Puig de la Balma, exemple excepcional d'habitatge rocós, té les seves arrels als segles VIII i IX, durant l'alta edat mitjana, quan els sarraïns ocupaven les terres al voltant del riu Llobregat. La casa que es contempla avui és d'una època posterior, amb l'ala dreta datant del segle XIII, marcant el Puig de la Balma com un mas pròsper. L'evidència es reflecteix en els finestrals gòtics de la façana, testimonis d'aquells temps. Documents antics de la família Puig, avantpassats dels propietaris actuals, daten d'aquest període.

La secció esquerra de la casa, possiblement dels segles XVII o XVIII, és més moderna. La geografia de Mura i els seus voltants els mantenia força aïllats, tot i ser prop del camí Ral de Barcelona a Manresa. Els habitants del Puig de la Balma havien de subministrar-se pràcticament tot el necessari per viure.

Les tasques agrícoles i forestals, com la producció de carbó d'alzina, eren part de la seva rutina, a més de la cria de bestiar i la feina associada amb l'alimentació: fer pa, vi, recollir mel... També treballaven la fusta i el ferro, fent rajoles i, per descomptat, ocupant-se de les feines domèstiques. Moltes eines i objectes del dia a dia es mostren en el museu per il·lustrar la vida i feina als masos d'abans.

Bilder