Rutes a Granyena
Zurück

Els Tòrlits

Route POI
Tierwelt
Datenblatt

Einleitung

No us hem dit que som a la zona ZEPA (Especial Protecció per les Aus) dels secans de Lleida.  Aquí trobem ocells especialitzats i poc abundants en un context general de país: els ocells esteparis o dels secans, Penseu que aquests espais són minoritaris i es reconverteixen a regadiu. 
 
Hem parlat del gaig blau, i ara us presentem el tòrlit. És un ocell camallarg de mida mitjana i coloració críptica (terrosa). Destaca el seu ull groc i gran, perfectament adaptat a la vida nocturna, que és quan realitza la major part de la seva activitat. Té les potes llargues. 
 
Fa el niu directament sobre el terra. Requereix zones de vegetació baixa i oberta, amb sòls nus, amb abundància d'invertebrats de mida mitjana i gran, És característic de tota mena d'indrets plans i oberts, malgrat que accepta la presència de matollars i d'arbres de petites dimensions. 
 
Té tendència a ocupar erms, guarets, camps llaurats, vinyes i camps amb ametllers o oliveres esparsos, mentre que defuig els camps de cereal a causa de la seva excessiva cobertura. 
 
Estigueu alerta a veure si en veieu algun abans d'acabar la ruta, o potser l'heu vist ja? 
 
Darrere del roure de fulla petita on som, hi ha una barraca en runes amb menjadora al seu interior. Dalt el carener de l'esquerre també veiem un altre corral gran. Els petits ramats d'ovelles i els animals (rucs o ases) formaven part de la vida quotidiana del camp.

Bilder