Rutes a Granyena
Zurück

El sisó

Route POI
Tierwelt
Datenblatt

Einleitung

Bé, som als últims plans elevats de la ruta. 
Estigueu alerta doncs sense voler podeu espantar algun sisó que s'amaga entre el cereal prop vostre i sortir volant de sobte. Té un vol molt característic, amb aletejos ràpids i curts, que mostra les ales blanques per sota.

És un dels ocells emblemàtics dels secans estèpic de Lleida. Té la mida d'una gallina petita, de coloració marró excepte la panxa que és blanca. Durant el període reproductor, el mascle mostra un coll negre amb dues franges blanques que, amb sort podreu albirar traient el cap per sobre el cereal. (foto)

Només canta el mascle i durant el període reproductor, amb un so curt i sec que repeteix cada deu segons aproximadament. Una mena de xec-xec.

La major part de les femelles nidifica en camps de cereal, per això el conreu de varietats de cereals de cicle llarg afavoreix l'espècie. Fa el niu a terra en zones amb elevat recobriment vegetal com guarets, camps de cereals o marges. Mostra preferència pels guarets i altres zones de vegetació herbàcia natural i tolera la presència de plantacions aïllades de fruiters de secà.
Ja sabeu on buscar!

També podeu veure altres ocells com el mussol comú, para dalt un monticle de pedres, terres o dalt les restes enrunades d'alguna barraca. Les calàndries i terreroles, de colors críptics que es confonen amb el terra, s'enlairen al costat vostre segons aneu passant.

Bilder