Granyena de Segarra
Zurück

Església Parroquial de Sant Joan i Castell de Montornès

Visit
Architektur
Datenblatt

Beschreibung

Sant Joan és una església a Montornès de Segarra inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És dalt del turó del poble, fora del nucli urbà i a pocs metres del dipòsit d'aigua, a prop de les restes de l'antic castell de Montornès de Segarra, declarat bé cultural d'interès nacional.

L'edifici actual, del neoclassicisme, és de planta rectangular i d'una sola nau coberta, en dos trams amb volta de canó amb llunetes i un tram amb volta de creueria, i teulada a doble vessant. La façana principal es veu retallada per la incorporació posterior de l'edifici de la rectoria, al costat esquerre i el campanar, al costat dret; limitant així, la seva visió total. La seva construcció és a partir de carreus mitjans relligats amb morter i disposats en filades. L'estructura original d'estil gòtic, ha estat modificada al llarg del temps. El seu campanar és de secció quadrada, amb quatre ulls i teulada a quatre vessants.

Al voltant de la plaça de l'església, podem trobar una pica baptismal que actualment fa funció de torreta per les flors. Aquesta està realitzada amb pedra saulonenca, amb decoració motllurada. Encastada en el mur dret que ens condueix fins a la porta d'accés de l'església, hi ha una estela discoidal. Dintre l'orla ens apareix el relleu d'una creu amb els braços units amb l'orla.

Les restes del Castell de Montornès, es tracta d'un mur trencat on s'evidencia l'ús de pedra i morter com a farciment de l'estructura d'un gruix considerable que ens testifica la seva funció defensiva. A la cara exterior, la paret del mur, està feta amb carreus de mida mitjana, perfectament afilerats. Formava part de la xarxa de castells del comtat d'Osona.

Adresse

Plaça de l´Església
25340-Montornès de Segarra
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen