Rutes a Sta Perpètua de Mogoda
Zurück

Granja Soldevila

Route POI
Architektur
Datenblatt

Einleitung

La família d’empresaris del tèxtil barcelonins Soldevila van comprar el mas Granollach (s. XI) el 1874. El 1911, els Soldevila s’estableixen a Santa Perpètua com a primera residència. 

Lluís Soldevila Cases, el petit del fills del senyor Soldevila, heretà la Granja Soldevila i va transformar la masia en una residència d’estil modernista a finals del 1920. És a l’interior de la casa on podem copsar amb l’ornamentació modernista la posició elevada dels seus ocupants.  

Amb els anys, va esdevenir un empresari amb una important dedicació al sector agrari i a la indústria agroalimentària. En el sector làctic, els Soldevila van ser pioners, patentant llets maternitzades i altres derivats làctics a finals del segle XIX. 

A més de la llet, les patates que feren famosa la finca de Santa Perpètua per la seva alta productivitat, i va estar entre els pioners de l'avicultura a Catalunya a la postguerra espanyola. 

A l’actual passatge Mas Granollacs, on hi ha la paret de l’Escola de Música i Dansa, hi havia unes cases on van viure fins a 6 famílies de treballadors de la Granja que, a més, donava feina a molta gent de Santa Perpètua i dels pobles veïns.  

Bilder