Balsareny
Zurück

Església de Sant Ramon de Sobirana de Ferrans

Visit
Architektur
Datenblatt

Beschreibung

És una església, joia del romànic inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Destaca per la seva arquitectura amb dues naus: Una de principal, gran i de forma allargada, i l'altra al cantó nord, petita i gairebé quadrada. És quelcom excepcional tant a Catalunya com a fora. Les dues naus són completament independents i sols una arcada permet de passar de l'una a l'altra. La porta d'accés es troba al mur de migdia; és formada per tres arcs de mig punt en degradació, obrats amb dovelles. La decoració del portal és senzilla, només presenta alguns elements esculpits: uns botons en l'arquivolta, uns motius geomètrics, i una figura antropomorfa.

Aquesta església es trobava dins l'antic terme del castell de Balsareny, en el lloc conegut com la vall de Ferrans, documentat des del 967. Construïda entre els segles XII i XIII, fou reformada al s.XIII, quan es va bastir el campanar de planta quadrada. Després d’una restauració, el 1979 es va restablir el culte a l’església.

Actualment, l’església és desafectada i forma part d’un conjunt arquitectònic que inclou la masia de Sobirana de Ferrans i la masia del Cortès. L’indret està situat en una elevació del terreny sobre la vall que formen dos torrents; d’aquí la denominació de Sobirana.

 

Cal demanar la clau als propietaris del mas Sobirana.

Adresse

Carretera a Súria (BP-4313), al km. 46 camí direcció est, uns 100 m. Església Romànica De Subirana.
08660
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen