Sant Esteves de Sesrovires
Zurück

Jardins de l'Ajuntament

Visit
Orte
Datenblatt

Beschreibung

Actualment, a l'antic edifici principal de Can Farràs hi funciona l'Ajuntament. El jardí està situat a la banda posterior de la casa i és tancat per un mur. El disseny és d'estil neoclàssic i està urbanitzat amb elements propis de l'època. 

A la banda de llevant del jardí, en paral·lel al mur de tancament, s'hi disposa l'eix principal del jardí, flanquejat per una filera d'arbres de gran alçada a cada una de les bandes. Al fons de l'eix, situat a la part de tramuntana del jardí, hi és construït un petit estany circular delimitat amb rocalla, el qual ocupa el centre d'una placeta que, a la vegada, recull un segon eix secundari que li arriba de la banda de ponent del jardí. Al fons de l'eix principal hi és situada l'escultura de "El peix de colors" de Mercè Riba. Abans d'arribar a l'estany hi trobem una glorieta construïda amb estructura metàl·lica, la qual actua de suport a una enfiladissa que la cobreix totalment en època estival. La placeta, per la seva banda de ponent, adquireix una forma semicircular i a través d'unes escales s'accedeix a la part del jardí més propera a la casa, que queda situada a un nivell més alt. A la part de l'accés semicircular, a banda i banda de les escales, hi és construït un banc adossat a un muret d'obra, el qual s'estén al llarg de l'eix principal, actuant de mur de contenció entre la part més baixa i la part més alta del jardí. El segon eix descrit, que interseca amb l'eix o passeig central, queda centrat en una composició clàssica construïda en el mur de llevant de tancament de la finca. Aquesta composició arquitectònica conté una part central on hi és situat un relleu de Sant Jordi i un banc a cada banda construïts entre pilastres d'ornamentació clàssica. A la part superior del jardí, s'hi troba situada la segona escultura de Mercè Riba coneguda com a "Cal·liope". Les dues escultures i la composició que conté el relleu de Sant Jordi constitueixen els elements més singulars del jardí.

El jardí és dissenyat amb vegetació d'orde major i vegetació menor, la major part del seu paviment és la mateixa terra batuda i els elements arquitectònics existents determinen la configuració dels dos àmbits principals del jardí, la part inferior o passeig principal i la part superior, que actua de zona d'accés a la casa. La composició arquitectural i vegetal del Jardí de l'Ajuntament o antic jardí de Can Farràs, representa, des del punt de vista de la història i de l'art, un interès públic que li confereix un singular valor patrimonial.

Adresse

Carrer Major, núm. 8-10
08635
Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen