Zurück

Capella de la Pietat

Route POI
Architektur
Datenblatt

Einleitung

La capella de la Mare de Déu de la Pietat del Pedreguet és un petit edifici del segle XVII, reformat l’any 1844 i l’any 1955. És possible que la construcció del segle XVII fos una reconstrucció d'un edifici més antic, potser romànic.

La capella presenta estructura de nau rectangular, coberta de volta de mig punt, amb capçalera d'absis semicircular orientat a ponent, campanar de cadireta sobre la façana i una porxada de doble vessant a la façana principal. L’exterior està arrebossat i pintat de color blanc, a excepció de les parts baixes de les cadenes cantoneres i dels marcs de les obertures de la façana.

El pòrtic cobreix el carrer de Girona i té dues arcades de mig punt amb impostes marcades de rajola. La teulada del pòrtic, de doble vessant, és coberta amb teules planeres i anguloses, diferents a les de la resta de la capella.

La porta principal està emmarcada de pedra sorrenca de grans blocs. A banda i banda de la porta hi ha una dues finestres emmarcades de pedra i enreixades de ferro de forja amb una estructura quadriculada.

Aquest indret, situat a l'entrada d'Amer pel camí que ve de Girona, era on es rebien, saludaven i revestien de pontificals les autoritats eclesiàstiques –o sigui, bisbes i abats- abans d'entrar a la vila i fer el passeig cerimonial. Actualment encara està oberta al culte, encara que esporàdicament.

Bilder