Zurück

Mirador

Route POI
Landschaften
Datenblatt

Einleitung

És el moment de treure el mapa i identificar els relleus que ens envolten.

Si mireu a ponent, veureu l'estructura dels remuntadors del projecte d'estació d'esquí a la vall de Filià. Davant teniu el serrat d'Escobets, heu de mirar la vall de la dreta. És tota la coma de Filià, sota el Tossal de Paiasso (2772 m.) on estava projectada l'estació. És una vall secundària de caràcter alpí.

A l'esquerra d'Escobets, veieu la pineda de l'obaga del Tossal de la Costa (2604 m), per on hem pujat.

Teniu una visió de 360º. Mirant al nord primer, proper a nosaltres, el pic de Fitero (2463 m) que ens separa de la bonica vall veïna del Riqüerna. Més enllà, cap al nord, el pic vermell de l'Espada (2547 m) sobre Capdella. Tot seguit els diferents cims granítics del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, sobre l'Estany Gento i, seguint a la dreta i a la nostra esquena, el Montsent de Pallars (2883 m), amb la cambra d'aigües i la traça del carrilet a sota seu.

Fixeu-vos també en les franges de vegetació: la franja de pins s'acaba i comencen els prats de pastures. Prats baixos plens de matolls allà on el bestiar ha deixat d'anar. Els prats alts, de l'estatge alpí, lliures de matolls.

Si us fixeu, amb prismàtics, podeu veure algun isard pasturant. Més fàcil serà veure voltors o l'excepcional trencalòs sobrevolant-nos.

 

Bilder