Zurück

Pi negre

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Som a l'obaga de la Tossal de la Collada Gran (2136 m). La pineda amb neret, contrasta amb el solell del davant ple d'escobes i gavarreres.

Als obacs, d'aquí en amunt, comença el bosc natural de pi negre. Bosc antigament aclarit per afavorir els prats de pastura. Més tard s'ha tornat a replantar, com aquí. Ja s'hi ha establert una catifa de neret i pels marges, barrejat amb les molses, trobarem maduixes i orquídies maculades a la primavera.

Del mirador de Fa fins aquí hem travessat una pineda, també replantada, de pi roig. Als marges de la pista hi ha uns arbrets que són gatsaules (salzes de muntanya) i uns altres de més bonics, de fulla composta, les serveres de caçadors (Sorbus aucuparia). Aquestes les veureu entre els pins i, sobretot, a la clariana de sota el tallafoc (foto). Els fruits, de color vermell, fan ramells molt atractius a finals de la tardor i serveixen d'aliment a molts ocells i mamífers frugívors (que s’alimenten de fruites).

El pi negre és molt preuat per la seva bona fusta, es fa servir per construcció i torneria, i també per caixes de ressonància d'instruments musicals. Amb els brots joves es fan infusions per afeccions de les vies respiratòries. Es fa dels 1700 m, on som ara, fins als 2300 m, sota els prats alpins.

 

Bilder