Zurück

Església vella de St. Cristòfor

Route POI
Architektur
Datenblatt

Einleitung

Va ser construida pel mestre de cases occità Lleonard Bosch entre els anys 1575 i 1578 al raval de la Rectoria en substitució de l'església romànica original (del s.X). Destaca l'estil gòtic tardo-renaixentista.

Adossada a l'església trobem la rectoria. Té el seu origen en el segle XIII, havent patit diverses reformes posteriors. Les galeries porxades característiques de la façana possiblement corresponen al s.XVIII. Durant segles l'església i la rectoria estaven aïllades, en àrea despoblada, fins que l'any 1828 el rector va ser autoritzat a parcel·lar els terrenys dolents de l'entorn per motius econòmics i de seguretat, iniciant-se així el raval de la Rectoria.   

Cal destacar el carrer de Sant Cristòfor, amb les seves cases alineades i adossades, de la mateixa tipologia arquitectònica. Al final del carrer, la masia de cal Traginer. A l'altre banda, al carrer de la Rectoria, la casa de cal Fusteret, amb el seu rellotge de sol. Va ser una gran masia del s. XIX avui partida en vivendes independents. 

Bilder