Zurück

Barri campama

Route POI
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

El camí ral de Begues forma part d'una important via de comunicació, especialment durant l'edat mitjana, del Llobregat fins al Penedès, constituint una drecera natural respecte la llarga via que comunicava Barcelona amb Tarragona seguint l'antiga Via Augusta romana. 

Formava part de l'anomenada "via mercadera", la qual tenia el punt d'inici a Sant Boi, on hi havia una barca per travessar el Llobregat, seguia per Sant Climent i enfilava pel pla de les Bruixes, sota la roca del Barret fins a arribar al coll de Begues i d'aquí cap a Avinyonet, on enllaçava amb la via romana direcció Vilafranca del Penedès.

El camí entrava al pla de Begues per can Grau del Coll, deixant a l'esquerra la creu de terme que hi ha a l'encreuament amb el camí que duia a l'església de Sant Cristòfol i al castell d'Eramprunyà, i seguia cap a ponent deixant a la dreta can Vendrell (antic hostal de'n Grau) per arribar a la creu del Joncar. A partir d'aquest punt i fins arribar al coll de Campamà, al final de la Barceloneta, coincidia quasi exactament amb l'actual carretera, carrer Major i avinguda Camí Ral. La continuació la descobrireu tot caminant. 

Bilder