Zurück

Abocador garraf

Route POI
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

Aquí, al massís del Garraf, al llarg dels anys, i sobretot abans que fos declarat parc natural, hi havien proliferat activitats força agressives amb el paisatge: pedreres com la de Vallcarca, camps de tir, instal·lacions de comunicacions o l'abocador de la vall de'n Joan en són clars exemples. El massís també havia estat afectat per importants incendis forestals com el de 1982, amb 10.000 ha cremades o el de 1994, amb 4.300 ha destruïdes.

L'abocador del Garraf (67 ha) es troba ubicat a la vall de'n Joan, als termes municipals de Gavà i Begues, a la comarca del Baix Llobregat. L'abocador es va posar en marxa l'any 1974 i fins a la seva clausura l'any 2006 ha acumulat més de vint-i-cinc milions de tones de residus que, en alguns llocs, han arribat a tenir prop de 100 m d'alçada.

No és fins a finals del 2006 que es tanca la darrera de les zones obertes de l'abocador. Equivalia aproximadament a una tercera part de la superfície del dipòsit i pertanyia al terme municipal de Begues. Un cop clausurada estava previst que comencés l'última fase de restauració paisatgística conjunta de les zones 3 i 4.

Un cop clausurat l'abocador del Garraf totes les escombraries generades pels habitants de l'àrea metropolitana es portarien als tres ecoparcs construïts, és a dir, a la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Adrià de Besòs i, més tard, a Hostalets de Pierola.

Bilder