Pont penjant sobre la riera de Vallfornès. Cànoves i Samalús.
Riera de Vallfornès. Cànoves i Samalús.
Camí de la riera de Vallfornès. Cànoves i Samalús.
Zurück

Ruta de la riera de Vallfornès

Route
11/11/2016
Datenblatt

Einleitung

Porta d'entrada al Parc Natural del Montseny

La Ruta a la riera de Vallfornès és una entretinguda i còmoda excursió que recorre la riera des del nucli urbà de Cànoves fins als peus del Pantà de Vallfornès. Es tracta d’una agradable ruta familiar que va saltant d’una banda a l’altra de la riera fent servir ponts i passarel•les per un ambient fresc i ombrívol.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Linear
 • Schwierigkeit
  Familiar
 • Dauer
  1 Stunde 15 Minuten
 • Slope
  209.00 meters
 • Entfernung
  3.77 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Architektur und Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Porta d'entrada al Parc Natural del Montseny

Comencem aquesta recomanable ruta familiar als peus del Parc Natural del Montseny just al pàrquing de sorra que trobem a l’entrada del nucli urbà de Cànoves, a davant del qual trobarem una oficina d’informació del parc.

Deixarem el nucli urbà per acostar-nos a la Riera de Cànoves i resseguint el seu curs caminarem entre plataners. Una mica més endavant, a tocar de Cal Pipaire, tornarem a creuar la riera i podrem veure les restes del Molí de l’Antic abans d’enfilar amunt en direcció al Castell de Cànoves i el Sot de Can Vinyes.

A la plana de l’Espluga passarem pel costat d’una plantació d’avets abans d’arribar a un bonic alzinar a la banda dreta de la riera, la qual creuarem diverses vegades ara per un pont ara per una passarel•la.

Una mica més endavant marxarem al costat de la pista del pantà de Vallfornès i passarem a tocar del roc Fiter, abans d’endinsar-nos en un màgic ambient típicament de vegetació de ribera, fresc i ombrívol.

Un cop de nou a la banda esquerra de la riera podrem veure les restes d’algunes antigues places carboneres i passejarem entre pins al Pla de les Illes, fins arribar al racó dels Dos Torrentons a on podrem gaudir d’un bonic salt d’aigua.

En aquest punt creuarem de nou a la banda dreta de la riera i , si volem, ens podrem apropar fins als peus del pantà de Vallfornès abans de desfer el camí fins al punt de sortida.

 

Tipps

TRAÇAT

 • L'itinerari transcorre pràcticament pla i per camins amples i sense dificultat.
 • Pràcticament tota l'estona trobarem ombra, per la qual cosa és ideal per fer-la tot l'any.
 • Travessarem diferents ponts i passarel·les als quals haurem d'estar atents amb la canalla.

AIGUA

 • Trobarem aigua a l'inici del recorregut a dins del nucli urbà.

METEO

 • Sigueu prudents després de pluges en els diferents passos de la riera.

TERRENY

 • És tracta d'un terreny sense dificultat però pot estar enfangat després de pluges.

MATERIAL

 • Càmera de fotos i prismàtics per si volem observar els ocells o algun ambifi.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Ruta de la riera de Vallfornès

Es mostren 1 - 6 de 6

CASTELL CANOVES

Punkt von Interesse
Architektur
11/11/2016

Del Castell de Cànoves, també conegut popularment com el castell dels Moros, tan sols es conserven algunes restes estructurals. Així, es pot veure que l'aparell constructiu està format bàsicament per...

ALZINAR

Punkt von Interesse
Flora
11/11/2016

Al Montseny l’alzinar és el bosc que ocupa més extensió, i el podem trobar des de la base fins als 1100 metres d’altura.

En aquest cas, aquest tros de bosc ha estat netejat i esclarissat, però...

OCELLS RIERA

Punkt von Interesse
Tierwelt
11/11/2016

Motacilla cinerea

Són diverses les espècies faunístiques que habiten al voltant de la riera i el seu ecosistema, lloc de refugi, cria i aliment, especialment a la primavera, moment de brogit del bosc...

ROC DEN FITE

Punkt von Interesse
Geologie
11/11/2016

Com el seu nom indica, aquesta pedra de grans dimensions, es troba en un un punt de terme on coincideixen diferents propietats, a manera de fita natural. Es tracta d'un aflorament de pedra calcària...

VEG RIBERA

Punkt von Interesse
Flora
11/11/2016

Ens trobem a dins de la riera i en aquest tram es veu de forma evident que el bosc que creix als marges de la riera té una diversitat vegetal i animal més elevada. Aquest tipus de bosc juga un paper...

PLACA CRBORERA

Punkt von Interesse
Umwelt
11/11/2016

Aquest pla amb un to fosc en el qual ens trobem, correspon a una plaça carbonera. Aquestes places estaven situades al mig del bosc, a prop del combustible, en aquest cas llenya d’alzina de la qual s...

Bilder
Bewertungen
/5
15 votes
84%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen

Camí molt maco, assequible per a tothom, ben senyalitzat. Anna

Yo vivo en Cánoves y hago esa ruta , con mi perro , al menos 4 veces al mes. Una ruta preciosa.!! soy muy afortunada de vivir a menos d 2 kilómetros de allí.

Muy mala experiencia, no recomendable para pasear perros ni para ir con niños. Hemos ido con dos perros pequeños atados. Hay muchas cacas de perro y nos hemos encontrado 5 perros grandes, solo uno iba atado y dos (incluyendo el atado) estaban educados para no acercarse. El resto un peligro que se lanzan y te saltan encima cuando coges a tus perros, además los dueños muy maleducados que ni piden perdón y se creen los dueños de la montaña. Nos dimos la vuelta a mitad de la ruta.
Es entretinguda, tot i que actualment es recomana fer l,itinerari per la pista paralela fins l,embassament degut a troços de terreny malméssos pel temporal. Es pot arribar a fer pero s,han de sortejar obstacles a parts del riu en les que algún pont s,ha trencat
Cada estiu fem aquesta ruta un cop per setmana amb les gosses!!
Hi hem anat amb els nens i ens ha encantat. La tornarem a fer, està molt ben indicada i a la tardor és magnífica.
Hi ha molta ombra, els nens es diverteixen molt als pons i remullant-se els peus al riu. Fantàstic per fer en família.
Ruta molt xula i assequible, tot i que la ruta et porta, com a punt final, al peu de l'embassament. Per veure'l s'ha d'anar l'últim tros per la carretera, però cal mencionar que a l'embassament no s'hi pot accedir (però la gent entra igual i llavors passa la urbana i et fa fora!).
Besuche

Was in zu sehen: Ruta de la riera de Vallfornès

Es mostren 1 - 9 de 9
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Ruta de la riera de Vallfornès

Es mostren 1 - 10 de 14
 • Filter by type
  Thema