Zurück

Barraca dels Pedrissos (B-45)

Route POI
Architektur
Datenblatt

Einleitung

És la segona barraca més gran del terme d’Olesa, En perfecte estat, té uns 2,4 m de diàmetre interior i 3 m d’alçada. Al seu interior hi caben 25-30 persones.

Les dimensions i la forma de les barraques són variables. Interiorment de planta rodona i sostre en forma de cúpula format per apropament de filades fins a arribar a l'orifici central que es tapava amb una llosa. 

Per fora, algunes tenen una planta quadrada i estructura tronco-cònica. A d’altres hi trobem contraforts que reforcen les parets, extensions en forma de murets amb funció de paravent, etc. Tot depèn de les necessitats del pagès, la disponibilitat de pedra i de com aquesta es col·locava per construir la cara externa de la barraca. 

La porta acostuma a tenir una llosa a la part superior ‘‘llinda’’ però també en trobem en forma d’arc de mig punt. La coberta del sostre normalment es cobria de pedres petites o de terra que posteriorment es plantava amb lliris. Les arrels dels lliris feien una xarxa que donava consistència al conjunt. Floreix de color lila per Sant Josep i és molt resistent a la manca d’aigua.

 

Bilder