Cingles de Tavertet des de Sau
Cingles de Tavertet des de Sau
Cingles de Tavertet des de Sau
Zurück

Tram 5/10. Manlleu-Sau

Route
19/01/2017
Datenblatt

Einleitung

De la plana al cor de Sau

Cinquè tram de la Ruta del Ter que transcorre per l’est de la comarca d’Osona. Iniciat a Manlleu, a la Plana de Vic, el recorregut ressegueix la sinuositat del curs fluvial que, un cop s’endinsa cap a les Guilleries, dóna lloc a una important zona de meandres i imponents cingles que ens condueixen fins a Sau, el primer dels tres grans embassaments del riu Ter.

 

Nota: aquest itinerari i els seus punts d'interès han estat dissenyats i seleccionats, respectivament, pel Consorci del Ter, ens promotor de la Ruta del Ter.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Überfahrt
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  7 Stunden
 • Slope
  650.00 meters
 • Entfernung
  24.05 km
 • Theme
  Architektur und Umwelt
  Umwelt
  Andere
 • Aktivität
  zu Fuß
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

De la plana al cor de Sau

Sortim del Museu del Ter, al passeig del Ter de Manlleu. Iniciem la ruta seguint el riu en direcció a llevant. En arribar a la fàbrica de Can Llanes, agafem la pujada de l'esquerra, que condueix al barri del Vicenç. Pel carrer de la Font arribem a la plaça del Jardí del Vicenç, a l'extrem del qual prenem un corriol a la dreta que torna a la vora del Ter. Anirem resseguint el riu pel marge esquerre, i anirem trobant alguns punts de pesca, amb vistes panoràmiques molt boniques sobre el riu. Seguirem les marques de la Ruta del Ter, i arribarem al camí dels Pous, un dels espais més singulars del recorregut entre Manlleu i l’embassament de Sau, que recorre els meandres del Ter passant a tocar de les rescloses de Can Rifà i de Malars, en terme municipal de les Masies de Roda.

Al cap de ben poca estona, haurem arribat a Roda de Ter, on hi trobarem l'enllaç amb la Ruta del Gurri. Seguint les indicacions, passarem per davant de la fàbrica La Blava, on hi va treballar el poeta Miquel Martí i Pol, fill d'aquesta població. Aviat enfilarem el camí que ens allunya de Roda de Ter, amb molt bones vistes sobre el poble i el poblat ibèric i medieval de l'Esquerda. Arribarem a la font de les Bruixes, i poc després agafarem el camí ramader que ens permetrà agafar alçada, tot gaudint del mosaic agroforestal que es desplega davant nostre. 

Després de travessar un espès corriol de baixada i remuntar-lo de nou, arribarem a la zona d'aparcaments, punt de referència amb magnífiques vistes sobre el pantà de Sau i els cingles de Tavertet. A partir de can Mateu i les Tallades, la ruta senderista talla la carretera en diversos punts per tal de fer drecera. Arribarem al nucli de Sant Romà de Sau i al cap de ben poca estona, ja baixarem les escales fins a la presa de Sau. Abans, podrem gaudir de les magnífiques vistes que ens ofereix el mirador.

 

Tipps

TRAÇAT

 • Traçat fàcil, sense ascensos abruptes i més aviat planer. Només la llargada de l’etapa fa augmentar-ne la dificultat.
 • Quan acaba l'etapa, a l'embassament de Sau, hi ha lloc per dormir a l'Hotel La Riba, a 1,5 km un cop travessada la presa.

AIGUA

 • En aquest tram, trobarem un parell de fonts havent passat el nucli urbà de Roda de Ter.

PRECAUCIONS

 • Cal anar una mica amb compte al camí dels Pous. Hi ha baranes que delimiten la infraestructura, però cal vigilar amb el canal, sobretot si aneu amb infants.

METEO

 • En ple estiu, cal portar protectors pel cap (mocadors, gorres…) i per la pell, ja que hi ha trama sense ombres. 

TERRENY

 • Sense massa dificultats.

MATERIAL

 • No es necessita cap material específic més enllà del convencional per a la pràctica del senderisme segons l’època de l’any i les condicions del temps en el moment concret.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • El traçat passa per nuclis a prop on es recomana informar-se dels equipaments visitables i així enriquir l’experiència.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Tram 5/10. Manlleu-Sau

Es mostren 1 - 4 de 4

Pont Vell de Roda

Punkt von Interesse
Architektur
19/01/2017

Les primeres notícies de l’existència del pont són del segle XI. L’obra original era un pont de rierencs units amb morter de calç, de sis arcades, que va aconseguir sobreviure al llarg dels segles mal...

Pou de Glaç Masies Roda

Punkt von Interesse
Architektur
15/01/2018

El pou de glaç data del segle XVIII. És de forma circular, de 5,63 metres de profunditat, 6,9 metres de diàmetre, 50 centímetres d’amplada de paret i té una petita porta d’entrada. Quan l’hivern era...

Embassament de Sau

Punkt von Interesse
Architektur
19/01/2017

Situats al curs mitjà del riu, els pantans de Sau, Susqueda i el Pasteral, en ple rendiment des del 1968 i amb una capacitat d’emmagatzematge de 386,3 hm3, conformen el sistema d’embassaments del...

La geologia del Collsacabra

Punkt von Interesse
Geologie
10/01/2018

Situada al vèrtex entre la Serralada Prelitoral i la Serralada Transversal, dins les comarques d’Osona, la Garrotxa i la Selva, el massís de les Guilleries i la comarca natural del Collsacabra, de...

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: Tram 5/10. Manlleu-Sau

Es mostren 1 - 1 de 1
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Tram 5/10. Manlleu-Sau

Es mostren 1 - 8 de 8
 • Filter by type
  Thema