Zurück

Riu Ges

Route POI
Flora
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

El protagonista de la sortida, a partir d'ara, el tindrem -gairebé tota la ruta- sempre al nostre costat. Aquest riu dona nom a tota la vall, formada pels municipis de Sant Pere, Sant Vicenç de Torelló i Torelló. El riu Ges neix a la serra de Santa Magdalena (Ripollès), travessa la serra de Bellmunt, entrant a Osona pel Forat Micó, posteriorment passa als peus del santuari de la Mare de Déu de Bellmunt i penetra a la plana de Vic per Sant Pere de Torelló, desembocant finalment al riu Ter, dins del poble de Sant Vicenç de Torelló.

Durant el nostre recorregut podem observar que ens trobem a la part final del riu, on sedimenta més que no pas erosiona. El caracteritza una una llera ample amb aigua que corre a baixa velocitat i petits salts d'aigua, no per això menys bonics.

En aquest primer tram podrem trobar, entre d'altres, vern (Alnus glutinosa), arç blanc (Crataegus monogyna), o plataner bord (Platanus orientalis). Aquest darrer arbre caducifoli, de grans dimensions, fa molt bona ombra a l'estiu. A la tardor perd les fulles deixant el terra amb un tapís de fulles vermelles que contrasten amb les grogues que encara té a les branques i les fulles verdes dels arbres perennes.

En tractar-se d'un riu envoltat de bosc, amb camps i prats molt aprop, hi ha molta activitat faunística. El trànsit dels bosc als camps sol ser per alimentar-se i, a l'inrevès, per protegir-se.

Bilder