Zurück

052

Route POI
Tierwelt
Datenblatt

Einleitung

Aquesta depressió en el terreny serveis de bassa per a amfibis,  per oferir refugi i punt de reproducció per a aquests entranyables animals que requereixen ambients humits per fer les seves postes i créixer quan són larves (capgrossos).

En aquest tipus d'hàbitat on l'aigua hi és estacional, hi podem trobar el gripau corredor (Epidalea calamita, vegeu foto), que aprofita per pondre els ous en bassals temporals per aconseguir evitar els depredadors que són més abundants en basses o rierols amb aigües permanents.

A les  basses on les aigües són més permanents podem trobar la reineta (hyla meridionalis). Una petita granota que li agrada enfilar-se pels arbusts i canvia de  color segon l'entorn. (video)

Crear basses artificials podet ajudar a aquest grup animal que es troba molt amenaçat per les persones i el canvi climàtic. Altres apctectes que afecten la seva supervivència són: sensibilitat al contacte amb contaminants, ja que respiren per la pell; les persones estenem malalties emergents (quitridiomicosi) i la disminució de precipitacions. 

Bilder