Zurück

Riu Ges

Route POI
Tierwelt
Datenblatt

Einleitung

És hàbitat de nombroses espècies animals, com el martinet blanc, l'agró blanc o el bernat pescaire, tots ells de la família dels ardeids, ocells amb potes llargues i bec llarg que cacen peixos i amfibis a les vores o dins la llera del riu.

Si us agrada veure ocells, aquest és un bon lloc per descansar i, sense fer soroll, anar guaitant tot allò que es belluga entre els arbres. Segur que escoltarem el cant de l'oriol (foto); veurem les mallerengues amunt i avall entre les branques dels verns; el petit raspinell pujant i baixant per l'escorça dels arbres; sentirem la merla gratant el terra dins una bardissa cercant cucs i altres artròpodes; el lluer penjat dels fruits del vern, menjant les llavors just d'amunt de l'aigua; el cant del picot verd dalt les capçades...

Els ocells, sobretot a la primavera, es mouen molt, un anar i venir constant cercant aliment, preparant el niu o marcant el seu territori.

Això sí, necessitareu una senzilla guia per poder-los identificar, molta paciència i no fer gens de soroll.

En aquest tram veieu les lloses de pedra que us dèiem que quedaven al descobert. Davant tenim una bonica plataneda i els verns a primera línia d'aigua. Fixeu-vos també que al voltant nostre hi ha molts rebrots d'un altre arbre invasor i que no és la falsa acàcia sinó un de nou: l'ailant. Aïlants i robinies o falses acàcies, els trobarem al llarg del camí fins al balneari de la Font Santa.

 

Bilder