Zurück

Populus alba

Datenblatt

Einleitung

Populus alba

Aquests bonics arbres són un exemple del que havia de ser el bosc de ribera que acompanyava el Cardener. Ara ens dirigim cap a una plana on encara es conserva part d'aquest bosc. És un pollancre dels rius de muntanya baixa. Fàcilment identificable pel color blanc de l'escorça jove que en madurar es torna gris. Les fulles per sota són de color blanc pur i per sobre verd fosc. Fixeu-vos que tenen fulles de dues formes diferents. Les de la part baixa, més compactes, es poden confondre amb un pollancre de muntanya: el trèmol.

D'aquí estant, veiem les plataformes de pesca que hi ha en tota aquesta part d'aigua retinguda per la presa del canal de Reguant.

El riu aquests darrers anys ha recuperat part de la fauna que tenia, en la que destaquen la carpa, la bagra, el barb i el peix-gat. Resulta d'interès la presència de nàiades (una mena de musclos), localitzades al canal d'Abadal, la recent troballa de les quals ha generat dues possibles explicacions: 1. Que van ser introduïdes per un pescador fa uns divuit anys, importades d'un pantà de l'Aragó i 2. Es tracta de fauna autòctona, que la millora de l'aigua ha provocat la seva expansió i, la seva detecció al netejar el canal.

 

Bilder