La Bauma. Tavèrnoles
Pastures. Tavèrnoles
Can Toni Xic. Tavèrnoles
Santa Magdalena de Conangle
Zurück

Tavèrnoles i els seus entorns

Route
30/09/2016
Datenblatt

Einleitung

Sota baumes i roures

Itinerari a peu o en bici que volta la riera de Tavèrnoles passant de la plana a la muntanya. Atenció als ciclistes, hi ha trams força tècnics però recomanables si us agrada aventurar-vos.

El tram planer del recorregut passa per masies, granges i pastures. Arribats a tocar del Ter, ens endinsem a la península de Salou i ens enfilem cap al puig de Conangle, on podem divisar el paisatge que emmarca la plana de Vic: meandres, cingleres, castells i ermites.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Time Circular
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  3 Stunden
 • Slope
  420.00 meters
 • Entfernung
  12.30 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Geologia
  Architektur und Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Sota baumes i roures

Sortim en direcció a l'església de Sant Esteve de Tavèrnoles i fem camí vers la riera de Tavèrnoles, on trobarem la font i la masia dels Foquers. En aquest primer tram, ben planer, passarem a prop de diverses masies: Serrabou, la Bauna i Salou, entre d'altres.

Guanyem alçada a mesura que penetrem a la península de Salou, dalt del puig de Conangle el terreny es torna abrupte i cobert de pinedes de pi roig, esquitxada de rouredes amb sotabosc de boix. El descens passa a tocar del castell s'Avellana, i del bosc de Sant Feliuet, molt a prop de Savassona. Ara el terreny és planer i el pi roig ocupa el lloc natural de les rouredes.

La ruta té dos vessants: un que ens mostra el caràcter rural de la zona, i l'altre que ens transporta al temps de bandolers, castells i senyors feudals. Segons si el dia surt amb boira o no, un dels vessants prendrà protagonisme. La inversió tèrmica és un fenomen freqüent a la plana de Vic, i és uns dels motius que expliquen la humitat i verdor de camps i boscos de caducifolis.

A més a més, la boira que pot acompanyar-nos sempre atorga una certa màgia als racons que descobrim en aquest itinerari.

Tipps

TRAÇAT

 • El traçat és tècnicament fàcil, excepte el descens del puig de Conangle, que per als que aneu en bici haureu d'esprémer les vostres habilitats en corriols.
 • La pujada al Conangle és el tram de més pendent, aneu amb calma i gaudiu de l'entorn.
 • Aneu amb compte de no relliscar a l'hora de fer la baixada del castell s'Avellana.

 

AIGUA

 • Porteu la cantimplora plena de casa.

 

PRECAUCIONS

 • A la masia Serrabou us podeu trobar diversos tancats, obriu-los i tanqueu-los sense molestar els animals.
 • És possible que hagueu de saltar alguna tanca per reprendre el camí que passa per sota del Pendís.

 

MATERIAL

 • Calçat adient per caminar.
 • Material adient per fer una ruta amb bicicleta: recanvis, aigua, casc, etc.
 • Us faran servei uns prismàtics i una màquina fotogràfica quan estigueu al puig de Conangle i al meandre del Ter.

 

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Esteu molt a prop del bosc de blocs de Savassona i de Sant Feliuet de Savassona, podeu visitar-lo en acabar la ruta. Consulteu les Visites Recomanades.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Tavèrnoles i els seus entorns

Es mostren 1 - 13 de 13

Sagrera

Punkt von Interesse
Architektur
30/09/2016

El poble de Tavèrnoles té els seus orígens en la sagrera medieval que es va formar a redós de l'església parroquial. La sagrera donava protecció eclesiàstica a les terres situades a l'entorn de les...

Font Foquers

Punkt von Interesse
Umwelt
30/09/2016

La font dels Foquers és una de les més populars i concorregudes de Tavèrnoles.  Ha estat arranjada i emmarcada en un mur de pedra. A tocar de la font hi ha la bassa i un safareig. El broll d'aigua...

Serrabou

Punkt von Interesse
Architektur
30/09/2016

És una típica masia constituïda per dues vivendes, la de la dreta destinada a masoveria i la de l'esquerra als propietaris. Presenta la tipologia d'una masia clàssica del segle XVIII.

El nom de la...

Forn Pendís

Punkt von Interesse
Flora
30/09/2016

Passada la zona de pastures entrem en un bosc mixt de roures i alzines, el sotabosc del qual éstà netíssim, sembla un tapís d'herba on les pastures s'han encarregat de tenir l'estora tallada al mil...

La Bauma

Punkt von Interesse
Geologie
30/09/2016

La Bauma és una antiga masia de planta rectangular. El nom de la casa fa referència a la bauma situada a l'indret on es troba. Es diu que aquesta bauma fou refugi del famós bandoler Serrallonga.

Geolò...

Mas Salou

Punkt von Interesse
Architektur
30/09/2016

L'origen del mas de Salou es remunta a la baixa edat mitjana i la seva història ha recollit anècdotes del bandoler Joan de Serrallonga que succeïren al seu interior. Al segle XIX el mas passà a ser...

Vistes al Ter

Punkt von Interesse
Landschaften
30/09/2016

Ens hem anat enfilant de mica en mica al peu de les baumes que acompanyen el camí i, finalment, l'esforç es veu reconegut amb un mirador de vistes excepcionals.

El Ter serpenteja per múltiples...

Santa Magdalena

Punkt von Interesse
Architektur
30/09/2016

Santa Magdalena de Conangle és una capella d'origen romànic, construïda sobre un ample meandre del riu Ter, a 300 metres d'altitud. El conjunt està format per l'església, les capelles laterals, el...

Cabana de pedra

Punkt von Interesse
Landschaften
30/09/2016

Barraca de pedra seca coneguda pel nom de la barraca del puig de Conangle, es troba al planell a dalt del turó de puig Marqués. Just al punt on iniciem el descens cap al castell s'Avellana. La seva...

Castell S'Avellana

Punkt von Interesse
Architektur
30/09/2016

Les ruïnes del castell de s'Avellana es troben darrere el puig de Conangle, sobre un extrem rocós i molt proper al riu Ter. El castell de s'Avellana està documentat des del 1067. Era un castell...

Boixos i roures

Punkt von Interesse
Flora
30/09/2016

La roureda és el bosc caducifoli per excel·lència d'aquesta contrada. Els solells són ocupats per alzines de muntanya i els obacs, pels roures. 

El clima de transició entre un ambient muntà i un de...

Pi Roig

Punkt von Interesse
Flora
30/09/2016

Ens apropem a la plana, les especies mediterrànies comencen a fer acte de presència: garric, gatosa i ginebró (foto). El pi roig forma boscos secundaris, és a dir boscos que han crescut allà on hi...

Can Toni Xic

Punkt von Interesse
Architektur
30/09/2016

És un mas format per la casa, la pallissa i diversos coberts. Al seu voltant trobem aranyoners, nogueres, vinya, i diverses hortalisses conreades.

El seu nom prové d'un antic propietari que es deia...

Bilder
Bewertungen
/5
4 votes
90%
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Ruta molt agraïda, és pot fer l'opció curta què es pràcticament plana, gaudint de forças masies i de la seva activitat, per famílies amb criatures. l'opció llarga, no és gens dura, però ja té alguns desnivells i més durada. vèiem l'ermita de Santa Magdalena, alguns meandres del Riu Ter, restes del Castell de l'avellana, etc. Ruta molt agraïda.
Ruta complerta i molt bonica.
Besuche

Was in zu sehen: Tavèrnoles i els seus entorns

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Tavèrnoles i els seus entorns

Es mostren 1 - 7 de 7
 • Filter by type
  Thema