Arenals a la Gola del Ter
El Montgrí des dels Masos de Pals
Arrossars
Zurück

Ruta del Montgrí i el Baix Ter 3/4

Datenblatt

Einleitung

Etapa 3. De Pals a Torroella per la Gola del Ter

La tercera etapa de la Ruta del Montgrí i el Baix Ter surt de la plaça de Catalunya de la població de Pals, també punt d’arribada de la segona etapa, per dur-nos fins a Torroella de Montgrí. Anirem seguint, després de passar pels Masos de Pals, els recs i vorejant els arrossars de la plana del Baix Ter fins a la platja de la Fonollera i la Gola del Ter per acabar remuntant el riu fins a Torroella.

 

Atenció: degut a la llargada del recorregut, recomanem portar bateria de recanvi per al mòbil.

Wir empfehlen Ihnen die lokale Natura-App, diese Route zu machen. Gratis-Aufkleber:

Apple store Google Play
 • Typology
  Überfahrt
 • Schwierigkeit
  Mittel
 • Dauer
  6 Stunden 20 Minuten
 • Slope
  65.00 meters
 • Entfernung
  19.00 km
 • Theme
  Flora und Fauna
  Umwelt
  Architektur und Umwelt
 • Aktivität
  zu Fuß
  Mit dem Fahrrad
 • Bewertungen

Slope graph

Beschreibung

Etapa 3. De Pals a Torroella per la Gola del Ter

Sortirem de Pals pel vial que duu a Mas Salvi, tot vorejant els boscos mixtes d’alzines, sureres, pins i, fins i tot algun roure ombrívol, que entapissen les faldes i la zona dels turons i de la riera de Quermany, que travessarem. Aviat arribarem als Masos de Pals, veïnat vingut a més a favor de la segona residència, concretament en el seu tranquil racó de l’església de Sant Fructuós o, més popularment, Sant Fruitós.

Més enllà dels Masos de Pals, el vial ens endinsarà plana agrícola enllà fins a atènyer, després de vorejar unes pinedes i un enorme camp de golf, la zona amb més intensitat de recs del Baix Ter, ja tocant als arrossars i entrant ja dins dels límits del Parc Natural. La zona mereix una gran atenció mentre gaudirem dels diferents colors i aspecte  dels arrossars segons l’època de l’any en què ens trobem: terra, aigua, verd o marró madur.

Més endavant, un cop haurem travessat el rec del Molí de Pals, un dels principals i més cabalosos, aquest ens acompanyarà arrossar enllà fins a la bassa de l’Anser, ja fregant la urbanització Mas Pinell, abans de desembocar definitivament a la platja de la Fonollera, que gaudirem abillada amb les seves recuperades dunes.

Les dunes s’estenen al llarg d’aquest llarg i planer litoral, i amb el nostre traç d’avui les recorrem fins a la mateixa Gola del Ter, allà on el riu, vell i cansat, es dilueix amb les enjogassades onades de la Mediterrània. Només ens quedarà, després d’ensorrar-nos en aquest indret de bones vibracions, remuntar riu amunt pel camí de ribera fins a la vila vella de Torroella, com en diuen a l’Empordanet. Parada i fonda!

Tipps

TRAÇAT

 • Traçat que combina una primera part on trepitjarem asfalt i un segon tram més interessant per camins de carro, algun sender i, fins i tot, la sorra del litoral.
 • Degut a la seva llargada, recomanem portar bateria de recanvi per al mòbil.

AIGUA

 • Trobarem possibilitat d’aigua als Masos de Pals. No obstant això, en la resta de l’itinerari és difícil trobar punts d’aigua potable, així que porteu la cantimplora plena des de l’inici.

PRECAUCIONS

 • Al tram del litoral, es prega no trepitjar les dunes i no sortir del camí marcat.
 • En dies de llevantada i/o revinguda d’aigües, cal ser prudent a la zona litoral i a la Gola del Ter.

METEO

 • El recorregut és molt obert i ofereix poca ombra. Protegiu-vos bé dels efectes del sol.
 • Millor escollir un dia poc ventós, ja que la sorra enduta pel vent a la zona litoral pot ser molesta.

TERRENY

 • El terreny és majoritàriament fàcil en tot el recorregut. Només en el tram litoral, hi ha trams del camí coberts de sorra de les dunes, amb la certa dificultat que comporta per caminar-hi. Paciència i anar fent.

MATERIAL

 • Paravent per si bufa vent fort a la zona litoral, sobretot a l’hivern.
 • Uns bastons de caminar ens poden ajudar en els trams llargs per pista.
 • Uns prismàtics i una càmera de fotografiar per observar la avifauna i fotografiar la Gola del Ter.
 • Porteu bateria de recanvi carregada per al mòbil: la ruta és llarga.

ALTRES EQUIPAMENTS

 • Tant a Pals com a Torroella de Montgrí, no tindrem problemes per trobar-hi tot tipus de bars, restaurants, allotjaments i serveis turístics i d’informació de la zona.
 • A la platja de la Fonollera, durant el bon temps hi ha algunes guinguetes obertes per beure o menjar alguna cosa senzilla.
 • A la urbanització Mas Pinell hi ha bar restaurant.

Speichern Sie die Route

Was ist da

Was in zu sehen: Ruta del Montgrí i el Baix Ter 3/4

Es mostren 1 - 8 de 8

Sant Fructuós

Punkt von Interesse
Architektur
30/05/2018

L’església de Sant Fructuós o, més popularment, Sant Fruitós, aixecada entre els segles XVIII i XX, substituint a una més antiga arruïnada, centra parroquialment el veïnat dels Masos de Pals, un nucli...

Recs del Baix Ter

Punkt von Interesse
Umwelt
30/05/2018

Continuem cap a la dreta, seguint el camí del Rec des Coll, vorejant els arrossars.

Arrossars del Baix Ter

Punkt von Interesse
Umwelt
30/05/2018

Ens hem de remuntar al segle XV per tenir les primeres notícies sobre el cultiu d’arròs a la plana del Baix Ter. Tot i el risc sanitari del desenvolupament de malalties greus associades als mosquits...

Bassa de l'Anser

Punkt von Interesse
Umwelt
30/05/2018

La bassa i closa de l’Anser forma part, en certa manera, dels sistema de llacunes de les basses d'en Coll, situades a l’antiga desembocadura del Daró Vell, i actualment del rec del Molí, on hi van a...

Dunes litorals

Punkt von Interesse
Umwelt
30/05/2018

Les dunes litorals són acumulacions de sorra arrossegades pel vent i dipositades sobre un obstacle sòlid. Es tracta d’un procés lent que, sense l’ajuda de vegetació fixadora, desapareixeria de la...

Panical marí

Punkt von Interesse
Flora
30/05/2018

El panical o card marí (Eryngium maritimum), com els exemplars que podem veure aquí, és una de les espècies més especialitzades en ambients sorrencs i litorals, al costat del tamariu i de les altres...

Gola del Ter

Punkt von Interesse
Umwelt
30/05/2018

Hi accedim pel sender cap a la dreta. Caldrà tornar a aquesta cruïlla per continuar riu amunt cap a Torroella de Montgrí.

Arbres de ribera

Punkt von Interesse
Umwelt
30/05/2018

Els boscos de ribera són boscos en forma de galeria, en aquest cas seguint el curs del riu Ter, de fulla caduca i amb terres constantment humides per un alt nivell freàtic. La modificació de les...

Bilder
Bewertungen
Noch keine Bewertungen vorhanden
Bewertungen mit Kommentaren Bewertung veröffentlichen
Besuche

Was in zu sehen: Ruta del Montgrí i el Baix Ter 3/4

Es mostren 1 - 10 de 18
 • Filter by type
  Thema
Dienste

Was zu tun ist: Ruta del Montgrí i el Baix Ter 3/4

Es mostren 1 - 3 de 3
 • Filter by type
  Thema