Zurück

Sant Pol

Route POI
Architektur
Datenblatt

Einleitung

Situada després del pont Vell, és on va aparèixer el primer nucli urbà que s'anomenava el Raval. Des dels seus orígens l'església era la parròquia dels vilatans. L'església actual data del segle XII i està dedicada a Sant Joan i Sant Pol, representats flanquejant el Crist en Majestat en el timpà esculpit de sobre la porta (conservat al Museu del Monestir). Va patí importants danys en el terratrèmol de 1428 i en guerres posteriors.

Durant l'època barroca fou àmpliament reformada. L'actual estat, sense les parets laterals i l'edificació romànica visible, la converteix en un original conjunt pedagògic ja que permet entendre el procés de construcció de les esglésies de l'època.

Des del 1997 acull el monument a la Sardana, obra de l'escultor santjoaní Francesc Fajula. L'església es troba al costat de la plaça Anselm Clavé, urbanitzada cap al 1920 per Jeroni Martorell amb l'expansió de la vila. La font que ornamenta la plaça és obra de Josep Camps i està coronada per una estàtua que representa, molt probablement, el Comte Arnau.

Bilder