Zurück

Pastures

Route POI
Umwelt
Datenblatt

Einleitung

Som entre els plans de Canemars i el de Fogonella, que ens queda per sobre. Veiem la vall del torrent de Coll de Pal i, més enllà, el serrat de Puig d'Estela, per damunt de Vallfogona de Ripollès.

Heu notat una sensació de calma? Probablement la presència dels plàtans d'ombra arrenglerats al costat del camí, plantats per anunciar la proximitat de Fogonella, hi té a veure.

La roureda s'acosta fins a tocar els plans i veiem aurons, roures, avellaners i, aquí mateix, un gran i bonic exemplar de freixe. Aquests freixes aïllats han estat conservats intencionadament perquè les seves fulles s'han fet servir de farratge verd pel bestiar en èpoques de poc aliment.

Durant els anys difícils de la postguerra, molts ciutadans de Sant Joan de les Abadesses, en aquesta finca hi conreaven patates sota el tracte que, de cada tres sacs, un era pel propietari de la finca. D'aquesta manera, moltes famílies pogueren fer front a la fam.

Si us hi fixeu, alguns plans s'estan envaint de grans falgueres i d'un arbust de la família de les ginestes, el bàlec. També trobem boniques bardes de saüc a tocar de les falgueres (foto).

En aquests plans naturals, es va eliminar el bosc original per guanyar terrenys de conreu i pastura pel bestiar.

Bilder