Zurück

Fajeda

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

El microclima frescal de l'obac i la humitat afavoreixen l'establiment de la fageda. També és singular per estar en substrat calcari de gresos. És una mostra de bosc centreeuropeu i per això té elevat valor biològic.

Allà però, més plujosa, el sotabosc és net i només apareixen petites plantes com el joliu i l'el·lèbor verd. En el nostre cas el sotabosc és molt similar al de la roureda, és a dir, ple de boix acompanyat d'altres plantes com el lloreret, el marxívol (tòxic i pudent), el buixol de boniques flors blanques a principis de primavera. També a la primavera floreix de l'herba fetgera, que coneixereu per les fulles tacades de blanc, i les violes.

La disposició de les branques i les fulles fa molt difícil l'entrada de llum al sotabosc, per això hi ha poca vegetació. A la tardor, a part de perdre les fulles, fa fruits del tipus castanya: la faja, d'elevat valor nutricional pels animals del bosc.

La fauna també és de caràcter centreeuropeu, així torbarem becades tot l'any, l'aligot vesper a l'estiu, la mallerenga d'aigua, el bonic pinsà borroner o el pica-soques blau, entre d'altres. Si els voleu veure, haureu de fer molt poc soroll, quedar-vos quiets i parar molta atenció. Eviteu les hores centrals del dia i les aglomeracions de gent. Millor a la primavera.

 

Bilder