Zurück

Torre del Senyor

Route POI
Flora
Datenblatt

Einleitung

Es troba entre els plans anomenats Trossos del Senyor, aquells altiplans que dèiem que quedaven entre barrancs. Ara estem entre el barranc de Llepós (direcció Sapeira, on ens dirigim) i el barranc del Solà, direcció contrària.

Antigament conegut amb el nom de casa Sullà, és un dels masos més rics de la Terreta. Els corrals, el paller i l'habitatge formen una estructura al voltant d'un pati interior. L'accés a la vivenda, però, es pot fer per fora, emprant el pati.

Si mirem direcció la serra de Castellet veurem que el bosc de roures el tenim a tocar. De seguit entrarem a una roureda pertanyent a Sapeira, on trobarem el camí que ve d'Aulàs; nosaltres seguirem cap a Sapeira.

La roureda d'Aulàs comença una mica més enllà i puja fins a sota les penyes que veieu. És una roureda aclarida però, de tant en tant, es troben alguns exemplars fantàstics. La roureda, explotada secularment per fusta, té una elevada densitat d'arbres joves. Amb la gestió es vol aclarir aquesta densitat i anar afavorint la presència d'aquests arbres grans que són els responsables de l'elevat valor biològic del bosc. Els roures, juntament amb les alzines velles, són els arbres que més organismes vius tenen associats. Hi trobarem fongs, insectes, petits mamífers, ocells i aliment per als mateixos (aglans, brots); a més a més, esdevenen recursos de cria (nius d'ocells, forats pels rosegadors i mustèlids, galeries per larves d'insectes) i protecció (sota l'escorça o en cavitats de l'arbre).

Bilder