Zurück

Avellaners

Datenblatt

Einleitung

Ens trobem vorejant camps de conreu on als seus marges trobem una mena d'arbret amb un gran nombre de "peus" o troncs i fulles d'un verd vistós.

Aquest arbre, conreat des d'antic, és l'avellaner comú (Corylus avellana) que produeix les preuades avellanes. És fàcilment reconeixible pel seu elevat nombre de troncs principals o peus i les seves fulles arrodonides, serrades als marges i aspres al tacte. La seva producció és molt típica de les terres de Tarragona; on dominen les varietats autòctones: la "Negreta" i el "Pauetet".

La recol·lecció s'inicia a principis de setembre fins al mes d'octubre. El moment indicat per fer-la és quan la membrana que envolta el fruit s'obre i l'avellana cau a terra. Després amb un bufador les apilen en un punt per recollir-les posteriorment totes de cop.

A part del consum d'avellanes com a fruit sec també se'n fa oli dels grans de l'avellaner. Aquest s'utilitza bàsicament per a la cosmètica; es fa servir per a la cura dels cabells (com l'oli d'ametlla) i la pell. Té un alt contingut en vitamina A i E i un destacat contingut de calci, magnesi i potassi.

Bilder