Return

Nucli antic

Visit
Places
Index card

Description

El nucli antic de Sant Quirze Safaja es troba clarament dibuixat per l'allargassat esperó rocós, conegut com la Molla, sobre el qual es troba aixecat.

El carrer Major s'estén al llarg d'aquest esperó, enfilant-se de ponent a llevant, on es troba la parròquia de Sant Quirze, documentada l'any 1054, que conserva l'absis romànic semicircular amb volta de quart d'esfera. L'ampliació amb capelles cobertes amb voltes ogivals entre els anys 1610 i 1649 van convertir la planta original en una de tres naus sostingudes mitjançant columnes de pedra. Entre el 1670 i 1677 es va edificar el campanar, massís i esvelt de base quadrada i amb un pis vuitavat amb el terrat de barana de pedra. La portalada, a ponent del temple, és d'estil renaixentista, amb frontó triangular. A l'interior s'hi guarda una antiga imatge de la Mare de Déu del Roser, de principis del segle XVII i una pila baptismal de finals del romànic.

En el nucli urbà destaca també la pujada de Màrius Torres, que conté un seguit de plaques amb fragments de la seva obra poètica.

 

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating