Return

Santuari del Paller

Visit
Places
Index card

Description

La devoció a la Mare de Déu de Paller, patrona de Bagà, es remunta al segle XIII, temps en què ja existia un primer santuari, anomenat el Paller de Dalt, substituït per l'actual al segle XVIII.

Es troba situat a poc menys de dos quilòmetres de Bagà, en un paratge de gran bellesa, ben bé al cor del Parc Natural del Cadí-Moixeró. El temple i l'hostatgeria annexa formen un sol edifici cobert a dues aigües. L'església és d'estil neoclàssic i d'una sola nau coberta amb volta de mig punt. A l'interior destaquen les pintures murals dels segles XVIII i XIX i el retaule d'estil barroc presidit per la Mare de Déu de Paller, una de les marededéus trobades que hi ha arreu del país i que compta amb una gran devoció per part dels baganesos.  Cada any, el primer diumenge de setembre, se celebra l'aplec de la Mare de Déu de Paller.

Rodejat de boscos el santuari és punt de partida de nombroses rutes a través del Parc Natural del Cadí- Moixeró i també lloc de pas del popular sender anomenat Camí dels Bons Homes.

Hi ha una font a l'esplanada situada sota mateix el santuari. Hi ha un àrea de pícnic amb taules, bancs i barbacoes. És un bon lloc perquè els nens puguin jugar sense perill de cotxes.

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating