Return

Castell i monestir d’Escornalbou

Visit
Places
Index card

Description

Tot i que no es troba al terme de Duesaigües, molt a prop tenim aquest important indret de les comarques de Tarragona, que, sens dubte, val la pena visitar.

Monument documentat ja el 1153. Tant el castell, centre d'una àmplia baronia, com l'església de Sant Miquel foren la seu d'una canònica agustiniana fins el 1574. Posteriorment, va passar als franciscans que hi varen romandre fins el 1835. En la primera dècada del segle XX fou adquirit pel Sr. Eduard Toda, que el va restaurar i reconstruir lliurement. Allà hi va aplegar interessants col·leccions de gravats, ceràmica i objectes de tota mena, així com una notable biblioteca.

Els elements més notables del conjunt són l'església romànica dels segles XII-XIII, les restes de la sala capitular i del claustre, així com la vivenda del Sr. Toda, curosament restituïda, la visita de la qual ens permetrà observar com era una casa senyorial de principis del 1900.

Des dels arcs del claustre i, en especial, des de l'ermita de Santa Bàrbara, situada al cim del conjunt, es pot gaudir d'una de les millors vistes de les comarques de Tarragona.

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating