Return

Castell de les Sitges

Visit
Arquitectura
Index card

Description

El castell de les Sitges és segurament uns dels de millor estampa i conservació de la zona. D'estil romànic i gòtic, és un element declarat bé cultural d'interès nacional. Destaca pel seu aïllament als quatre vents, sense cap més edifici posterior adossat com passa en altres castells que han quedat envoltats per les cases del poble.

El seu domini sobre la vall del Llobregós el va fer un element molt important durant l'alta edat mitjana com a posició comtal en l'avanç cap a terres en aquell moment musulmanes. Consegüentment, doncs, se'n tenen notícies des del segle XI, quan l'indret és conquerit per Arnau Mir de Tost en nom del comte Ermengol d'Urgell. A partir d'aquí, la història del castell corre paral·lela al de Florejacs, bastant proper, ja que pertanyien a la mateixa baronia de Florejacs. Gran part de l'aspecte i dels elements que podem veure actualment, tot i el seu orígen al segle XI, pertanyen al segle XVI, fetes les adaptacions de castell guerrer a castell residencial aristocràtic, tot i que en conserva la fesomia exterior.

Ben a prop, trobem les runes de les quatre cases del petit llogarret de les Sitges, avui despoblat, i l'esglesiola romànica de Sant Pere, del segle XIII.

Ben conservat i visitable.

El castell de les Sitges ofereix visites guiades i esdeveniments. El castell és visitable els diumenges a les 11, 1213 h en visites concertades.

Address

Castell de les Sitges
25211
Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating