Ocells als plans de Sió. Rutes a Torrefeta i Florejacs
Return

Talusos i abellerols

Index card

Introduction

Aquests ambients càlids, són els favorits perquè ocells africans com l'Oriol, que ja hem vist, vinguin a passar l'estiu a casa nostra i reproduir-se. A finals d'estiu tornen a marxar cap al sud per no haver de patir els freds de l'hivern.
Aquest és el cas també dels abellerols que aprofitem els talussos i marges de terra on no creix la vegetació, per excavar galeries de fins a un metre, amb una cambra al final on fan una única posta de 4-7 ous cap al maig.
Són ocells de preciosos colors (foto). Solen formar colònies i el seu reclam "grriuc grriuc.." els fa evidents quan ens sobrevolen. Es desplacen a prop de basses i llocs on hi ha insectes voladors que cacen en ple vol: espiadimonis, abelles, papallones, etc. També els trobem propers a la zona de cria, ara ja en parelles perxats a fils o branques d'ametllers, d'on es llencen a la caça d'aliment pels seus pollets.
Als camps de sobre, quan vam passar, hi havia conreu de colza: és de la família dels naps i es conrea per les seves llavors. Fa boniques floracions grogues a primers de primavera.
Foto: Pierre Dalous. 

Images