Return

BARRAQUES GO! Un tomb cap a la Malesa.

Route
11/10/2019
Index card

Introduction

Benvingut a la 3ª edició de BARRAQUES GO!! . 

Rutes per descobrir jugant el patrimoni de la comarca de lANOIA i alhora amb la possibilitat de caçar grans premis. 

 

We recommend the Local Natura App to do this route. Download it for free here:

Apple store Google Play
 • Typology
  Circular horari
 • Difficulty
  Fàcil
 • Duration
  1 hour 45 minutes
 • Slope
  70.00 meters
 • Distance
  3.40 km
 • Theme
  Per jugar
 • Activity
  By foot
 • Rating

Slope graph

Description

Oasis de biodiversitat

Passeig agradable que, passant per diferents elements arquitectònics relacionats amb el medi, ens apropa a un dels indrets amb més valor natural del terme: la Malesa. Gaudirem del paisatge agrari, del bosc humit de la Malesa i de fantàstiques vistes del nucli de la Torre Alta

El passeig fa servir per pistes que poden estar transitades, menys al tram més bonic i de més valor natural de la Malesa, sota Can Vilaseca.

Iniciem l'aventura al nucli de la Torre Alta, cara avall, el travessarem per carrers costeruts passant pel davant del Casal de l’Ajuntament. Baixem per un camí passant per la bonica  font de Ca l'Espolsador, amb vistes a la vall del riu d'Agost i la Malesa al davant mateix. 

Abans d'arribar a la passera que creua el riu, ens desviem per un caminet a l'esquerra per cercar el primer tresor i creuar el riu més amunt. El creuament del riu es un bon lloc per entrar en contacte amb la vegetació de la llera del torrent i gaudir de la fotogènia dels tolls d’aigua que s’hi fan. 

Ens endisem en el paratge d’elevat valor natural anomenat la Malesa. A la nostra esquerra, el pendent de la muntanya acava en la cinglera de la muntanya de Vilaseca, on també s'hi amaga algun tresor. Ambient ombrívol i frescal, on domina l’alzinar i molts altres arbres de fulla caduca com els roures o l’auró blanc, tot i que la sorpresa és majúscula quan topem amb el boix grèvol. A la dreta, la llera sovint seca del torrent d’Agost i els seus horts i erms. Si us fixeu veureu el pont de Vidu, un tresor que més endavant podreu baixar a caçar. 

Seguim avall, pasant pel costat d'alguna barraca de pedra seca i construccions de molins paperes fins a la riera de Carme. Després d'un curt tram de riera, ens enfilem de nou cap al poble per un bonic camí històric flanquejat de roures.

Anem guanyant alçada i hem deixat enrera els masos de Can Robert i Can Guillot. Uns avisos ens indiquen que tenim un parell de tresors aprop. Després de caçar-los, tonem al punt on han sortit els avisos i seguim per la pista que ens puja a la Torre alta. Abans però, un altre avís ens suggereix anar a trobar l'últim tresor, amagat en un bonic cingle ple de travertins.

 

 

 

 

 

Save the route

What is there

What to see in: BARRAQUES GO! Un tomb cap a la Malesa.

Images
Rating
/5
7 votes
68%
Ratings with comments Publish rating
És una ruta molt xula! Racons de tardor preciosos. Menys un tram de la ruta que passa per corriols, la resta l'hem pogut fer perfectament amb un cotxet de muntanya amb un bebè d'1any.
Una ruta molt entretinguda que passa per uns paratges molt bonics
Molt bona ruta descobrint paratges molt bonics i amb l'afegit de guanyar un premi amb barraquesgo
la ruta está molt bé per fer-lo amb família però lo dels tresors nosaltres no hem trobar res
la ruta superchula!!! pero no encontramos ningún tesoro🥴
La ruta es molt xula però no funcionen els regals en dispositius IPhone
una ruta molt maca per fer a la tardor. Fàcil per fer amb nens
Estem treballant per tenir la versió per Iphone el més aviat possible. Disculpeu les molèsties. Natura Local
Visits

What to see in: BARRAQUES GO! Un tomb cap a la Malesa.

Es mostren 1 - 2 de 2
 • Filter by type
  Theme
Services

What to do in: BARRAQUES GO! Un tomb cap a la Malesa.

Es mostren 1 - 5 de 5