Sant Esteve. Parets del Vallès.
Parets del Vallès.
Parets del Vallès.
Return

Parets del Vallès

Destiny
05/11/2019
Index card

Presentation

Enmig del corredor vallesà

Parets del Vallès és un municipi del sud-oest de la comarca del Vallès Oriental, en plena depressió vallesana, i a la part baixa del riu Tenes. El terme municipal està envoltat pels de Lliçà de Vall (N), Granollers (NE), Montmeló (E) i Mollet del Vallès (S-SW).

Té una població de 19.041 habitants (2018), repartida entre el barri antic, l'eixample, el barri de l'escorxador i el de Can Cerdanet, a més dels veïnats de Can Volart i Can Riera. També pertany a Parets l'enclavament de Vila-rosal.

Les primeres referències escrites del poble són de l'any 904 en consagrar-se l'església de Sant Esteve de Parets al voltant de les vil·les: Villa Breda, Villa Parietes, Vil·la Reudali i Villa Luiduiro. Antigament Parets, Mollet i Gallecs es consideraven un mateix poble i estaven sota jurisdicció reial, però cap a l'any 1849 Parets va independitzar-se.

Fins el s. XIX l'economia local es basava en el sector primari, l'agricultura de la vinya fou molt important, cereals, lleguminoses, hortalisses (sobretot de mongetes paretanes) i el cànem. La industrialització va iniciar-se amb la fàbrica tèxtil de La Linera, que va seguir un model colonial per als treballadors dins el nucli urbà. A partir de la dècada de 1960 es transformà radicalment l'economia ja principalment basada en la indústria.

Actualment Parets esdevé un punt neuràlgic gràcies a la seva proximitat amb importants vies de comunicació que connecten amb Europa amb la resta de l'Estat, el transport i l'emmagatzematge són l'activitat més important.La principal festivitat és el darrer cap de setmana de juliol quan se celebra la Festa Major d'Estiu, també es fa una Festa Major d'Hivern, amb un marcat caràcter cultural i tradicional. Per Pasqua es representen tradicions com el cant de caramelles i al maig es fan balls de gitanes

 

Do not miss it

Durant la Festa Major d'Estiu destaquen la Nit de Teatre al Carrer i la Festa de la Pedra del Diable. Aquesta festa és una representació única al territori.

When to go

Trobarem una àmplia i dinàmica oferta cultural al llarg de l'any. Els millors moments per visitar el poble serien durant les celebracions de la Festa Major d'Estiu, i la Festa Major d'Hivern.

What to do

Podem gaudir d'elements patrimonials diversos, com ara visitar la Torre de Cellers, la Torre de Malla; la casa de la Marineta, i alguns edificis de l'eixample d'estil modernista o l'església neoromànica de Sant Esteve.
 

Did you know that

Hi ha un megàlit d'origen desconegut, que ha esdevingut un símbol local i ha generat llegendes i tradicions. Es tracta de La Pedra del Diable o la Pedra Serrada.
 

Around

Proposem anar a conèixer l'entorn natural de Parets a través de la ruta de Natura Local pels espais agrícoles de Gallecs i veurem la Torre de Malla en un entorn natural protegit.

Contact telephones

Emergències
112
Ajuntament
93 573 88 88
Policia Local
93 573 73 00
CAP Parets
93 562 16 89
Taxi Parets
600 639 664
Rodalies de Catalunya
900 41 00 41
Autobusos Sagalés-Línia bus e7 Barcelona-Vall del Tenes
902 13 00 14

Links of interest

Images
Routes

What to see in: Parets del Vallès

 • Activity and difficulty
  By foot
  By bike
  By horse
 • Filter by type
  Typology
  Type of land
  Theme

No results

Visits

What to see in: Parets del Vallès

 • Filter by type
  Theme

No results

Services

What to do in: Parets del Vallès

 • Filter by type
  Theme

No results