Return

Respira, Fadrineta!

Route POI
Arquitectura
Index card

Introduction

Un cop han deixat Sant Julià enrere, i després d’una forta pujada, la Maria esbufega i es queixa a l’àvia que el camí és molt costerut. L’àvia, amb un somriure tranquil, li diu:

—Si esbufegues, Maria, és perquè vas distreta. Les pujades són una oportunitat per connectar amb tu mateixa i estar present, i això és essencial per connectar amb la natura.

—Què vols dir, àvia? Com puc connectar amb mi mateixa i amb la natura?

—Doncs mira, primer de tot et cal aprendre a respirar profundament: treu tot l’aire dels pulmons. Ara, inspira lentament i profundament, omplint primer l’estómac i després el pit, ben ple. Mantén l’aire dins teu durant uns segons i, després, deixa’l sortir lentament fins que no en quedi gens.

La Maria segueix les instruccions de l’àvia amb els ulls tancats i amb molta atenció i sent com la seva respiració profunda la connecta amb el bosc i amb l’àvia. S’adona que l’àvia té raó; ser present i respirar profundament són els secrets per acostar-se a la màgia de la natura i connectar amb el bosc.

Sabíeu que…

  • Els pulmons d’una persona adulta tenen una capacitat d’uns 5 litres d’aire, però en una respiració normal tan sols inspirem 0,5 litres! 
  • Amb una respiració profunda i conscient a la natura podem aportar als pulmons fins a 2,5 litres d’aire pur. Respirar conscientment i profundament és essencial per connectar amb la natura i amb nosaltres mateixos.

Images