Rutes al Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser
Index card

Introduction

El Cotoliu, (Lullula arborea) que segur que l'heu vist sense saber-ho, és un ocell essencialment terrícola i com la major part d'aquest tipus d'ocells els seus colors són discrets i terrosos. Viu a la vora dels boscos, als vessants on hi ha arbres i a les brugueres. Prefereix terrenys herbacis amb arbres dispersos, per situar el seu niu folrat d'herba i molsa. Els arbres no li desplauen i hi entona el seu cant aturat dalt de les capçades (àudio), al revés del que fan els altres alàudids.

La poblacío viu tot l'any (sedentària), però una part arriba per hivernar cap al novembre i marxen a primers de març. El tipus d'alimentació depèn de l'època de l'any: a l'estiu s'alimenten, principalment, d'insectes i d'aràcnids, (foto) mentre que a l'hivern i a la tardor es reuneixen en bàndols per recollir llavors.

Nidifica de març a juny ponent 3 o 4 ous, que cova la femella durant 13-15 dies. Els novells reben els aliments durant 11-12 dies a través dels dos progenitors. Aquesta mateixa operació pot repetir-se fins a tres cops al llarg d'un any.

font: Wikipedia modificada. / foto: Rodrigo de Almeida 

Images