Ruta en bici Gola del Ter
Return

Conreus protegits

Route POI
Medi
Index card

Introduction

El Ter ha agafat la directa cap a mar. Els bosc de ribera ha desaparegut i només queda aquest canyar que fa de sòcol a una mota de protecció. En alguns racons trobell restes d'antics oms i salzes. Allà on s'acumulen sediments apareix el bardissar i algun pollancre.

La mota és aquesta elevació artificial per on passa el camí amb la funció de protegir els camps de les vores de possibles inundacions. 

Aquesta zona s'ha especialitzat en la producció de la poma, actualment d'una forma moderna i mecanitzada, tal com podem veure en les rengleres de pomeres d'alt rendiment, ombrejades i protegides de les pedregades.

Totes aquestes produccions de les varietats golden, gala, red delicious o granny Smith, pertanyen a la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona, amb produccions de prestigi, cada vegada més sostenibles i respectuoses amb el medi.

Si passem per aquesta zona a la primavera, gaudirem de l'espectacle de la floració. A finals d'estiu i principis de tardor, l'època de la collita, segurament podrem ser testimonis d'un gran tràfec de tractors i remolcs carregats de tones de pomes, així com de gent collint, anant i venint. Un dels moments del calendari amb més feina i animació en aquestes terres.

Acabada la collita, passat el de mitjan octubre, el tercer cap de setmana, se celebra la Fira de la Poma a Ullà, una fira referent i especialitzada.

Images