Rutes a Sant Just Desvern
Return

Font del Ferro

Route POI
Fauna
Medi
Index card

Introduction

Just abans, al costat esquerre del caminet hi ha un bonic exemplar de roure. Sembla que als senglars els hi agrada aquest sector.

Sortirem pel camí que puja a l'esquerra. !!

Aquesta font raja gairebé tot l'any. La gran plataforma de descans amb bancs pot servir per escoltar i potser veure ocells forestals a les capçades de les alzines del davant. Som a la part més humida de la ruta. Lloc on podem trobar alguns dels nostres protagonistes anteriors com la salamandra o el cargolet.

Si pareu l'orella una estona i no hi ha massa gent en moviment per la zona, podreu sentir un ocell típicament forestal i si resteu ben quiets potser es deixa veure. És el gaig (foto, vídeo, àudio), de mida mitjana tipus colom. És abundant a l'alzinar mediterrani on i viu tot l'any.

És intel·ligent ja que és de la família dels còrvids. De caràcter desconfiat i esquerp s'amaga sempre de la nostra vista i normalment s'esmuny per les branques de les capçades dels arbres, sol o en grup familiar cercant aliment. Menja de tot, sovint aglans, fruits, ous i ocellets, insectes. El seu cant és de repertori variat, pot semblar un parloteig o cridòria aspre (àudio), sovint sembla una garsa.

foto: Luc Viator

Images