Return

Plaça Cèsar August Torres

Route POI
Altres
Index card

Introduction

(des dels Quatre cantons, mirant la pujada al pont de can Carrera)

Narcís Serra Llovera. Vivències estiuenques

En Narcís Serra Llovera (Figueres 1969) estiuejava de petit a Camprodon. S'estava amb la seva família en un pis dels Quatre cantons, el balcó del qual dona a la pujada del pont de can Carrera, i des d'on l'autor i el seu personatge espiaven el carrer durant les tardes plujoses d'agost.

Les vivències estiuenques de la infància han perdurat entre les pàgines de les seves moltes novel·les, on sempre aprofita l’avinentesa per mostrar-nos un tros del poble, com restes d’un passat que no vol oblidar, per la necessitat de donar sentit a allò que l’envolta.

“Un d’aquells dimecres va caure una tempesta molt violenta. Els llamps il·luminaven gairebé tota la sala (...). En una de les explosions se’n va anar la llum (...). Vaig estar una bona estona dreta, darrere d’un dels balcons, mirant com baixava l’aigua pels Quatre cantons, i com girava la cantonada cap al carrer València amb supèrbia. Sota la vorera, però, com qui ja sap de què va la cosa, un embornal gegant obria la seva boca desdentada i engolia el cabal generós que així tornava cap a casa. (...). Durant tota aquesta estona —no devien ser més de les sis de la tarda— les botigues encara eren obertes però a les fosques, i tothom s’ho mirava, amb expressió de què hi farem, rere l’aixopluc dels aparadors orfes de mirades”.

 

Narcís Serra Llovera, A les mans de Venus.
Barcelona. Transversa, 2010.

Images