Ruta a Sant Miquel de les Formigues. Sant Hilari de Sacalm.
Return

Sant Miquel de les Formigues

Route POI
Paisatges
Index card

Introduction

Ens trobem a dalt del cim de Sant Miquel de les Formigues (1.204 metres) o Sant Miquel de Solterra. Si el dia és clar podreu veure part de la Costa Brava i el Cap de Creus en direcció est. En direcció sud-oest i girant cap a la dreta trobem el Montseny, la muntanya de Montserrat, el Pedraforca, els Pirineus, els Cingles de Collsacabra, el Puig de Sant Benet, la Mare de Déu del Coll, Osor i la depressió de la Selva fins al Gironès.

Dalt del cim es va edificar una capella dedicada a Sant Miquel, la qual es va ensorrar el 1915, i al seu voltant hi ha un parell de llegendes:

“La llegenda diu que uns pescadors es van trobar amb un gran temporal de pluja, vent i boira que no els deixava tornar al port. Estaven tan desesperats que van prometre que farien una capella donant les gràcies al primer cim que veiessin quan arribessin a terra ferma. El primer cim que van veure va ser Sant Miquel i és per aquest motiu que hi van construir la capella.”

“També hi ha una altra llegenda que explica que les formigues s’havien fet les mestresses de la muntanya i corrien per tot arreu, tant per dins com per fora la capella, inclús per sobre l’altar. Un dia una de les formigues es va enfilar a la cama de l’arcàngel i el va pessigar. D’aquella pessigada en va sortir sang i el sant es va enfadar de tal manera que va condemnar totes les formigues del territori, dient que totes les que hi havia allà es moririen i la resta que hi anessin també. D’aquí ve el nom de Sant Miquel de les Formigues.”

Font: Turisme Sant Hilari Sacalm

 

Images