http://www.alt-ter.org/riberes.htm
Return

Ocells de ribera

Route POI
Fauna
Index card

Introduction

Penseu que d'aquí fins a Ripoll som a l'espai natural protegit inclòs a la Xarxa Natura 2000, de les Riberes de l'Alt Ter.

Els ambients aquàtics sempre són rics en fauna i biodiversitat en general. La seva alta productivitat vegetal fa que la fauna hi trobi un lloc de refugi, aliment, protecció i cria. Si ens hi acostem amb cura, cap a les últimes o primeres hores del dia, és probable que ens trobem amb alguna de les diferents espècies animals de la zona.
Si porteu la guia i els prismàtics, ara és el moment de seure, relaxar-nos i contemplar la natura a veure amb què ens sorprèn.

Podeu veure el blauet passar com un llamp davant vostre i, si el seguiu, potser es para en alguna branca baixa sobre l'aigua, esperant caçar algun peixet. És el moment de gaudir-ne amb els prismàtics.

A les capçades dels arbres podeu veure mallerengues que van amunt i avall, el picot garser gros barrinant troncs (foto), el petit raspinell pujant pels troncs ben arrapat  i, fins i tot, sentir el cant del bonic oriol de color groc (àudio, només a l'estiu). Vora l'aigua es mouen altres ocells com les cueretes caçant insectes, o una gran garsa: el bernat pescaire, cercant amfibis o peixos.

També, ens pot sorprendre algun mamífer com podria ser la guineu, el teixó, la llúdriga o el visó americà caçant crancs de riu o granotes.

 

Images