Camprodon.Poble de Beget
Return

Beget

Visit
Arquitectura
Index card

Description

Beget és considerat un dels pobles més bonics de Catalunya, i realment ho és, ha restat força immutable durant els darrers segles.

Pràcticament la totalitat de les seves cases són de pedra i segueixen una tipologia edificadora tradicional, la fusta, i sobretot la pedra, és el material predominant per vestir tant les cases com els seus carrers. El torrent dels Trulls i la riera de Beget, travessen el nucli urbà, i estan units per dos ponts, sent el pont que creua la riera, el més conegut, ja que connecta el barri de l'església de Sant Cristòfor, amb el barri central.


Però si alguna cosa és destacable del petit poble, sobretot és la seva església del segle XII, que està dedicada a Sant Cristòfor, situada enmig d'una plaça de manera que pren tot el protagonisme de l'espai.  El campanar, també està situat al costat sud, té quatre pisos, i és un bon exemple del romànic llombard.


L'interior del temple es va salvar de la destrucció durant la Guerra Civil, i d'aquesta manera s'ha conservat intacte, tal com va anar canviant al llarg dels segles. El tresor més destacable que conté és una talla en fusta de noguera policromada del s. XII, anomenada Crist-Majestat de Beget.

(Fotografia Bob Masters)

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating