Rutes a Pals
Return

la Torre Mora

Visit
Arquitectura
Index card

Description

La Torre Mora declarada bé cultural d'interès nacional, és una obra probablement construïda al segle XV per protegir-se dels atacs de la pirateria, que en aquell temps eren molt freqüents a tot el Mediterrani. Es troba entremig de les pinedes que es van plantar per parar l'avanç de les dunes. Propera al mar i visible pels navegants, s'havia fet servir durant molt de temps com a referència per pescadors i mariners.

És la torre d'una antiga masia de la qual es veuen vestigis al seu costat. Està construïda de pedres lligades amb argamassa. Consta de dues plantes, la planta baixa està coberta per la sorra. El forat del primer pis és l'entrada a la qual s'hi havia d'accedir amb una escala de mà.

En el recinte arqueològic de la Torre Mora, pendent d’excavar, s’hi troben les restes de l’antic port de Pals, del que se’n tenen notícies des del segle XV. Encara són visibles un conjunt de construccions conegudes com les “botigues de Pals” que presumiblement eren barraques de pescadors i magatzems per a les mercaderies que es transportaven pel port.   El port es va abandonar al segle XVII-XVIII, quan la petita cala existent als peus de la Torre Mora va quedar colgada per les dunes.  

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating