Corbera de Llobregat
Rutes a Corbera de LLobregat
Ruta del Bandoler Capa Negra. Corbera de Llobregat
Ruta del Bandoler Capa Negra. Corbera de Llobregat
Return

Corbera de Llobregat

Destiny
18/10/2021
Index card

Presentation

Entre el Llobregat i l’Ordal

La vila de Corbera de Llobregat, a vint-i-cinc quilòmetres de Barcelona, a la comarca del Baix Llobregat, situada a la vora dreta del riu que li dóna nom, té una superfície de 18,36 km². El seu punt més alt, es troba a una altitud de 342 m sobre el nivell del mar i compren tota la vall de la riera de Corbera i la capçalera de la de Rafamans. El seu territori és molt accidentat, orogràficament pertany al massís del Garraf-Ordal i està cobert en bona part per extenses zones de bosc.

Al segle XIX totes les muntanyes de Corbera eren plantades de vinya, a prop dels cims encara es poden veure els marges de pedra i les barraques de pagès. A finals d’aquell mateix segle vingué la fil·loxera i la vinya es convertí en boscos i terrenys erms.

L’últim terç del segle XX s'abandonen els conreus i s’incrementa la producció de guix, torna a proliferar el bosc, però ara bruts i intransitables. Les masies i els seus terrenys es converteixen en urbanitzacions.

El creixement urbà ha comportat una recessió lenta però inexorable de l'agricultura. Actualment resten conreus de presseguers, cirerers i productes de l'horta.

Do not miss it

Les representacions del Pessebre Vivent. Constitueix un espectacle de gran qualitat que aprofita l'entorn natural de la penya del Corb com a escenari i que incorpora el fet que el públic es mogui, guiat per una narració per megafonia. És el primer Pessebre vivent de Catalunya que es representa ininterrompudament des del 1962 gràcies a l'associació Amics de Corbera. La representació segueix un text de Josep Rodrigo i Francesc Mestres a partir dels evangelis de Lluc i Mateu.

When to go

Les Festes Majors de la vila se celebren per Sant Antoni Abat, 17 de gener, i per Santa Magdalena, 22 de juliol.

What to do

A Corbera de Llobregat tenim una àmplia xarxa de senders que recorren indrets d'una elevada riquesa natural, paisatgística, ecològica i cultural. Amb més de 18 km2 de superfície no urbanitzable, és un tresor per les amants de la natura i l'esport.

Did you know that

A Corbera de Llobregat hi ha moltes fonts d'aigua. Unes fonts que han tingut una gran importància al llarg de tota la història del poble. 

Cal destacar la Font del Puntarró, la Font de Santa Teresa, la Font dels herbatges i la Font de les febres.

Around

 • Sant Ponç de Corbera. Un antic priorat benedictí del segle XI i d’estil romànic. Situat en un esperó del massís de Garraf

Contact telephones

Emergències
112
Centre de salut i atenció primària (Urgències)
93 650 16 18
Ajuntament
93 650 02 11
Policia Local
93 688 16 00
Creu Roja Molins de Rei
93 668 18 18
Servei de Turisme i Servei d'Atenció a la Ciutadania
93 650 02 11
Autocorb (Autobusos i lloguer d'autocars)
93 650 07 35
Amics de Corbera
935 97 00 90
Associació Pessebre Vivent Amics de Corbera
93 688 10 89

Links of interest

Images
Routes

What to see in: Corbera de Llobregat

 • Activity and difficulty
  By foot
  By bike
  By horse
 • Filter by type
  Typology
  Type of land
  Theme

No results

Visits

What to see in: Corbera de Llobregat

 • Filter by type
  Theme

No results

Services

What to do in: Corbera de Llobregat

 • Filter by type
  Theme

No results