Ivars de Noguera
Return

El pantà de Santa Anna

Visit
Medi
Index card

Description

És un embassament del riu Noguera Ribagorçana, per tant, forma part de la conca de l’Ebre. La presa està situada al municipi de Castellonroi i s'estén també, pels termes de Valldellou, a la comarca de la Llitera i Os de Balaguer i Ivars de Noguera a la de la Noguera. La presa fou bastida l’any 1961 i va negar els pobles de Boix i Tragó.

Té una capacitat de 236,60 hm³ i es fa servir per al proveïment d'aigua potable, la generació d'electricitat i el regadiu. És el que abasteix el Canal de Pinyana, obra que serveix per regar bona part de les terres del Segrià i portar aigua de boca fins a la ciutat de Lleida.

Santa Anna s'ha convertit en un exemple de compatibilitat d'usos al medi natural amb les infraestructures pròpies de l’embassament. És un lloc privilegiat per al descans, per fer agradables passejades a la vora de l'aigua o per a l'observació d'aus, sobretot en el període migratori, ja que l'embassament compta amb dos illots que serveixen de recer, lloc de repòs i nidificació per moltes espècies d'aus.

Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating