Introduction
En aquest punt de la ruta es concentren uns quants exemplars de roure de fulla petita, fixeu-vos que les fulles són petites, dentades i una mica punxegudes, a diferència d’altres espècies de roure que les tenen lobulades. Aquest roure també conegut com a roure valencià, habita bàsicament a la regió mediterrània de la península Ibèrica i al nord-oest d’Àfrica.
El Berguedà no seria l'hàbitat habitual d'aquest tipus de roure, la seva presència pot ser deguda a un sòl prim i amb roca, a una forta insolació o a una poca retenció d'aigua del tipus de terreny.
Són típiques d’aquest roure, també anomenat galer, les gales, agalles o cecidis (foto), boles de la grandària d’una nou, de color marró i amb unes punxes formant una corona i d’interior esponjós. Aquestes boles es produeixen com a reacció de l’arbre a la picadura d’una petita vespa de la família dels cinípids en els brots joves per fer la posta, i, en fer la reacció, els ous queden protegits dins la gala. Si obrim la gala pel mig, en alguns casos, podrem veure la petita vespa a l’interior. Les gales tradicionalment s'han usat per extreure'n tanins per a l'adob de pells.