Gaià
Return

Riera de Gaià

Route POI
Flora
Index card

Introduction

A tocar de la casa de la Noguera, just en el punt que la pista creua la Riera de Gaià, hi ha una petita represa o peixera. En aquest punt d’aigua, durant les estacions més benignes, es desplega una mostra concentrada de vegetació de ribera. Dins la làmina d’aigua s’amunteguen algunes algues filamentoses i plantes aquàtiques completament submergides. Flotant veiem la llentia d’aigua (Lemna minor). Un conjunt ideal per camuflar la granota verda, que només es descobreix en el moment del salt.

Per sobre la superfície s’enfila la boga (Typha sp.) amb llargues fulles com cintes erectes i les inflorescències amb forma de cigar. A les vores de l’aigua, s’escampa la inconfusible cua de cavall (Equisetum arvense).

Aixecant la mirada podem veure un salze blanc (Salix alba) de fulles allargades i el revers blanc. L’arbre més alt és un pollancre (Populus nigra). A l’altra banda del camí, més retirat de l’aigua hi creix un arbust de fulles compostes, grans inflorescències blanques i poms de fruits negres, és el saüc (Sambucus nigra) que de tants usos medicinals com té, hom l’anomena “arbre farmàcia”.

Images