Concabella
Return

Castell de Concabella

Visit
Arquitectura
Index card

Description

L’origen del Castell de Concabella el situem el segle XI. Des del seu origen medieval, el pas de diferents llinatges va transformar l’antiga fortalesa en palau senyorial. A partir del segle XIX i durant el segle XX, el castell va passar per diversos usos, moments d’abandó i transformacions. Totalment reformat en l’actualitat, del seu passat medieval se’n conserva l’estructura de planta quadrada, els grans finestrals renaixentistes, una latrina i les tres torres.

Avui, el castell és el centre de la història i de la vida cultural i social del poble de Concabella. Compta amb serveis públics, diferents espais que poden llogar-se per a activitats diverses i amb diverses instal·lacions culturals, entre les quals destaquen tres centres d’interpretació del patrimoni:

1. El Centre d’Interpretació dels Castells del Sió, que ens convida a fer un passeig per la història al voltant del riu Sió, des de Gàver (Sant Guim de Freixenet), on neix el riu Sió, fins a Balaguer, on desemboca al Segre. Al llarg del seu curs trobem un paisatge vestit d’història en forma de castells, torres de defensa, viles closes i molts altres elements patrimonials.

2. El Centre d’Interpretació dels Secans de Lleida, que ens permet descobrir el particular paisatge estèpic de les terres de Ponent, amb una fauna i una flora sorprenents, úniques i extraordinàriament fràgils, actualment en forta regressió. Coneixerem quines amenaces i oportunitats tenim davant d’aquest patrimoni natural i com podem viure’l amb tots els sentits recorrent-lo a través de diferents itineraris.

3. L’Espai Pedrolo, espai vol ser un homenatge a un dels escriptors catalans més importants i prolífics de la nostra història, Manuel de Pedrolo.

Obert cada cap de setmana i els dies festius, de 10 a 14 h.

 

Address

Carrer de la Font, s/n, Concabella
25211

Contact information

Castell de Concabella
info@castelldeconcabella.cat
Images
Rating
No votes yet
Ratings with comments Publish rating